Over mij

Hallo, welkom op mijn website. Voor degenen die mij niet zo goed kennen zal ik mij even voorstellen...

Wie ben ik?

Mijn naam is Edna Ever Brouns, ik ben 25 jaar en woon nu nog in Zaandam. Per 11 oktober vertrek ik naar Ghana om daar voor 4 jaar te gaan werken als missionair veldwerker op het Street Children Project in Kumasi, de tweede grote stad van Ghana.

De organisatie die mij uitzend is de Societeit voor Afrikaanse Missien (SMA). Daarnaast zal ik ook als bestuurslid voor Adamfo Ghana aan het werk gaan.  Onder het kopje links kunnen jullie meer informatie vinden over deze organisaties.

Mijn verhaal

Zoals jullie wel weten ben ik geboren in Afrika, in Zimbabwe om precies te zijn, maar getogen in Nederland. Wie mij zo'n 5 jaar geleden gevraagd
zou hebben: 'waar ben jij dan?', zou ik niet hebben gezegd in Ghana of überhaupt in Afrika. Ik heb mij altijd een toekomst in Nederland voorgesteld. En nu sta
ik hier op het punt van vertrek... naar een heel ander leven.

Het idee om naar Afrika te gaan is pas geboren in het vierde jaar van mijn opleiding Pedagogiek. Ik ben toen voor een aantal maanden naar Malawi geweest. Daar zijn voelde meteen als thuiskomen. Dit had ik niet verwacht omdat ik al zo lang in Nederland was. De vriendelijkheid, vrijheid, rust, geen stress en het contact
met de mensen maakte dat hier graag langer had willen blijven en daar is ook het zaadje geplant. Het was wel duidelijk: "Ik ga weer naar Afrika, maar nu voor een langere tijd!" Tot grote schrik van de een, maar voor weer een ander had het misschien ook wel al aanzien komen.

In de tussentijd na mijn afstuderen ben ik bij verschillende organisaties aan het werk gegaan als pedagoog. Totdat ik uiteindelijk bij de SMA terecht was gekomen.  Daar vond ik wat ik zocht in een organisatie waarmee ik naar Afrika zou willen gaan.
Ik ben net als jullie erg benieuwd wat dit nieuwe leven in Ghana mij gaat brengen.

Blijf mij volgen op al mijn avonturen!

Yebehyia!
(Wij ontmoeten elkaar weer)

Mijn missie?

Een brug te bouwen tussen mensen van verschillende achtergronden, culturen en continenten. Hen te inspireren deze brug te bewandelen en een blijvende band te creëren tussen beide kanten.