Vier de Internationale dag voor Straatkinderen

31-03-2017

12 april 2017

THIS IS OUR TIME

This is our time... het thema voor de Internationale Dag voor Straatkinderen van 2017. Op 12 April wordt voor de 7e keer de Internationale Dag voor Straatkinderen wereldwijd gevierd. Op deze dag worden door allerlei organisaties evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor straatkinderen en hun rechten.  Dit is de dag waarop deze kinderen hun stem mogen laten horen aan het publiek. Street Children Project en Adamfo Ghana laten deze kans niet onbenut om hier aan bij te dragen.

Viering van de Internationale Dag voor Straatkinderen
Om deze dag te vieren heeft Street Children Project verschillende activiteiten georganiseerd rondom de week van de Internationale Dag. Het doel van deze activiteiten is om te voorkomen dat steeds meer kinderen en jongeren met school stoppen en op straat terecht komen om daar te werken en uiteindelijk ook te leven. SCP wil meer aandacht, kennis en bewustzijn creeren voor de gevaren van de straat en risico's van schooluitval. Verder zal ook het algemene publiek en de media gestimuleerd worden om zich uit te spreken over de rechten van straatkinderen en de overheid aan te spreken om te werken aan structurele oplossingen. Niet alleen Street Children Project zal hier aan werken, ook is aan haar partners zoals AFDOM in Tamale, Light for Children, CAS in Acrra, DEFENCE FOR CHILDREN, Save the Children en vele anderen gevraagd om de zelfde actie te ondernemen.

Activiteiten voor deze dag/ week:

WANNEER: 3 tot 13 april 2017!
WAT: Awarenness creation
HOE: studenten die door het project ondersteund worden zullen met stafleden, vrijwilligers en studenten van de universiteit langs verschillende instellingen gaan om te praten over straatleven en waarom onderwijs je een toekomst geeft. Daarnaast zullen stafleden bij verschillende mediaprogrammas (televisie/ radio) aansluiten om over de rechten van straatkinderen te praten en het project. Verder zullen er flyers, banners en posters breed worden uitgezet in Kumasi.
WAAR: in scholen, kerken, moskeeen (rondom Kumasi), gemeenschappen, televisie, radio en nieuwskranten.
WIE: kinderen in straatsituatie, jongeren ondersteund door het project, stafleden van het project, studenten van de Universiteit van Kumasi (KNUST), vrijwilligers en partnerorganisaties.

DOE JIJ OOK MEE?
THIS IS OUR TIME... Het thema voor dit jaar laat zien dat er geen beter moment is om deze jongeren in straat situatie in Ghana bij te staan en in actie te komen dan nu. Wil je weten hoe je dat kan doen? Kijk dan op de website van Adamfo Ghana
https://www.adamfoghana.com/index.php/vier-de-internationale-dag-voor-straatkinderen/ of neem zelf contact met mij op via ednabrouns@hotmail.com