Vier de Internationale Dag voor Straatkinderen 2019!

19-03-2019

Met dit bericht doe ik een speciaal verzoek aan jullie allemaal in naam van Adamfo Ghana en Street Children Project; het project waar ik werkzaam ben.  Zoals de meeste van jullie weten ben ik ook bestuurslid van Adamfo Ghana. Adamfo Ghana is een Nederlandse Stichting die zich inzet voor het welzijn en een betere toekomst van straatkinderen en kwetsbare jongeren in Ghana. Adamfo Ghana werkt aan verschillende projecten voor straatjongeren in Kumasi in samenwerking met Street Children Project waaronder het project 'De Internationale dag voor Straatkinderen'. 

Internationale Dag voor Straatkinderen 2019

Op 12 April 2019 wordt wereldwijd de 9e International Dag voor Straatkinderen gevierd. Adamfo Ghana wil deze dag aangrijpen om straatkinderen in Ghana een stem te geven en te empoweren om voor zichzelf op te komen en hun rechten op te eisen.

Het doel van dit project is te voorkomen dat steeds meer kinderen en jongeren vroegtijdig school verlaten en op straat terecht komen. Daarnaast ook meer kennis, bewustzijn en aandacht voor 'streetism' creëren, zodat relevante overheidsinstanties tot duurzame oplossingen kunnen komen voor dit fenomeen.

Om deze dag te vieren heeft Adamfo Ghana in samenwerking met verschillende partners activiteiten rondom de week van de Internationale Dag georganiseerd. De partners met wie Adamfo Ghana werkt zijn de volgende:

  • Street Children Project (SCP) in Kumasi,
  • Centre for Development and Policy Advocacy (CEDEPA) in Tamale
  • Centre for Initiative Against Human Trafficking (CIAHT) in Tamale
  • African Development Organisation for Migration (AFDOM) in Tamale

Samen met deze partners organiseren wij verschillende evenementen en activiteiten in Tamale en Kumasi.

Activiteiten: 

  • Voorlichting over de risico's van vroegtijdig schooluitval en de gevaren van de straat, door (voormalig) straatkinderen aan scholen, kerken, moskeeën en gemeenschapsgebouwen.
  • Demonstratie van straatkinderen, hulporganisaties en sympathisanten door het centrum van Tamale. Met spandoeken, speeches en muziek wordt aandacht gevraagd voor straatkinderen en hun rechten
  • Benaderen van lokale en nationale media om onze projecten te bezoeken, interviews te houden en over het onderwerp uit te zenden.
  • Organisatie van een stakeholder-symposium waar politici, beleidsmakers,  overheidsinstanties, universiteiten en hulporganisaties en gesprek gaan over mogelijke oplossingen en worden gestimuleerd om samen te werken in de uitvoering hiervan.
  • Versterken van lokale partners door middel van cursussen op het gebied van lobby, advocacy en bewustmaking, project- evaluatie en schrijven van een protocol.

Wanneer: in de week voorafgaand de Internationale Dag zelf zal voorlichting worden gegeven op verschillende scholen in de community's in en rondom Tamale. Op 11 April zal de Stakeholders- symposium gehouden worden. Op de Internationale dag zelf, 12 April zullen de activiteiten worden afgesloten met een demonstratie door de straten van Tamale. 

Bereik: We verwachten meer dan 40.000 mensen te bereiken (2000+ kinderen/ jongeren, onderwijzers, directeuren van 20 scholen, 100+ leiders van gemeenschappen, 400+ universitair personeel en studenten en 35.000+ mensen via radio, TV en kranten. 

Om dit voor elkaar te krijgen willen we binnen 15 dagen 1.500,00 euro bij elkaar sparen. Help je ook mee om straatkinderen een stem te geven? Dat kan door het werk van Adamfo Ghana te ondersteunen. Dit kan door een (eenmalige) donatie over te maken via 

1. De volgende link: https://www.adamfoghana.com/index.php/geef-straatkinderen-een-stem/ 

2. Rekeningnummer NL03TRIO 0777 83 46 van Stichting Adamfo Ghana, onder vermelding van Int. Dag 2019 

Adamfo Ghana is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Donaties zijn daardoor fiscaal aftrekbaar. 
Voor meer informatie kijk op www.adamfoghana.com