Nieuwsbericht 1: En dan is het zover!

14-10-2016

 Mijn eerste nieuwsbericht. Lees hier meer over mijn laatste maanden in Nederland en de overgang naar Ghana.
Veel leesplezier!

SMA Regional House, Accra
SMA Regional House, Accra

Over de laatste maanden
De laatste weken/ maanden in Nederland zijn omgevlogen. Eerst denk je dat je nog zoveel tijd hebt om nog van alles te doen en te regelen en dan gaat de tijd plotseling zo snel. Zo is het ineens mijn laatste werkdag. Vanaf mijn laatste werkdag is het een aaneenschakeling geweest van afspraken, bezoekjes en afscheid nemen. Tegen één persoon zeg je gedag, maar dan zie je die persoon toch nog drie tot vier keer en van een ander neem je maar één keer afscheid en dat was het dan.  Naast het afscheid nemen was het ook uitzoeken van spullen die ik wel of niet mee zou nemen. Je neemt ook op een symbolische wijze afscheid van spullen.  De laatste dagen waren vooral hoofdstukken afsluiten door onder andere mijn eedaflegging op 2 oktober in Cadier en Keer met familie, 9 oktober mijn afscheidsfeestje en de laatste dag thuis samen met mijn ouders en broertjes.

En dan is het zover
Dinsdag 11 oktober. De grote dag waar ik zo lang naartoe geleefd heb. De
laatste dingen nog even in de tas doen, afscheid nemen van mijn broertjes,
kijken of ik echt alles heb, sleutels afgeven en op naar het vliegveld. Ik
verlaat toch wel met een dubbel gevoel het ouderlijk huis. Op het vliegveld word ik uitgezwaaid door mijn ouders en twee van mijn beste vrienden. Dit is toch wel even een moeilijk moment. Het moment dat je uitgezwaaid wordt, alle controles hebt gehad was ook wel een moment van loslaten. Er valt in een bepaald opzicht ook een last van je schouders. Het is klaar met alles te
regelen in Nederland en het grote avontuur in Ghana kan beginnen.

De eerste dagen
Na een prima reis van ongeveer 6 uur vliegen kom ik aan op het vliegveld in Accra. Je weet meteen dat je weer in Afrika bent. Dit herken je aan de geur en de warmte. Alle controles waren snel gedaan, het grote wachten was op de bagage. Op het vliegveld word ik opgevangen door George. Hij werkt ook voor de SMA op een project in Accra.  Van het vliegveld naar het Regional House, waar ik de komende dagen nog zal verblijven om te acclimatiseren,  het papierwerk te regelen en waar ik met Fr James en Fr Roy zal spreken hoe de komende periode ervoor mij uit zal zien. Zoals het er nu uitziet zal ik aankomende maandag afreizen naar Kumasi. Inmiddels ben ik drie dagen  dagen in Ghana, maar het voelt al als veel langer.
Voor nu geniet ik nog van alle rust die het Regional house te bieden heeft, voordat ik mij ga storten op de taallessen in Kumasi.

Wist je dat?...
Het is de bedoeling om mijn nieuwsbrief af te sluiten met een top 5 van bijzondere weetjes over mij, mijn ervaringen en Ghana zelf.

  • Mijn Ghanese naam Akua is (dit betekent op woensdag geboren)
  • Ghana Ivoorkust, Burkina Faso en Togo als buurlanden heeft
  • Ik vanaf 2 oktober '16 SMA geassocieerd lid ben
  • Dat het nu rond de 30 graden is
  • Het in Ghana al om 5 uur licht is

Voor nu dan de echte afsluiter. Medaase (bedankt) voor het lezen van mijn nieuwsbrief. Blijf mij volgen op mijn avontuur naar en in Kumasi.... Dit is pas het begin van mijn ontdekkingsreis!

Lieve groetjes en tot over drie maanden!
Edna  

Eed aflegging/ Afscheidsfeestje
Eed aflegging/ Afscheidsfeestje
Sma Regional House
Sma Regional House