Kumasi

KLEURRIJK* LEVENDIG* RELAXED

Hieronder wat meer informatie over de stad waar ik vier jaar zal wonen.  

Kumasi is de tweede grote stad van Ghana en eigenlijke de historische en spirituele hoofdstad. Er is hier veel te zien, dat je er niet aan kan ontkomen om deze stad te bezoeken mocht je in Ghana op vakantie zijn. Kumasi ligt op ongeveer 250 kilometer van de hoofdstad Accra en is gemakkelijk te bereiken met de bus, tro-tro (minibus) of vliegtuig. 

Kumasi was de voormalige hoofdstad van het Ashanti-rijk en gesticht rond 1700. Ze heeft een bevolking van bijna 2 miljoen mensen en is nog steeds een koninklijke stad. Kumasi is belangrijk voor het Ashanti volk, ook al heeft de koning nu nog slechts een ceremoniele taak. De huidige koning is Otumfuo Osei Tutu II.  Het Manhyia Palace is de zetel van de koning. Hier bespreekt hij met de traditionele raad allerlei zaken op politiek en cultureel gebied. Zittingen zijn open voor het publiek. Mocht je de koning willen ontmoeten dan is dat mogelijk, mits je hem een geschenk brengt. 

 De stad is een belangrijk centrum van de lokale cacaoteelt en de kap en verwerking van lokaal hardhout. In de regio wordt goud gewonnen en de stad heeft één universiteit, de Kwame Nkrumah University of Science and Technology (KNUST). Vanwege de goudmijnen is de stad een van de rijkere steden in Ghana.